Gå til indhold
18. december 2023

A-kassen overtager ansvaret

Fra den 1. januar 2024 træder de nye dagpengeregler i kraft. Det betyder bl.a., at du fremover ikke skal have dobbeltkontakt med a-kasse og jobcenter, hvis du bliver ledig.

A-kassen overtager al kontakt med medlemmerne i den første del af en ledighedsperiode. Når vi opgør tid i dagpengesammenhænge, gør vi det i timer. Det betyder at den første del af en ledighedsperiode, også bliver talt op i timer. I dette tilfælde er den første del slut, når du har nået 410 timers ledighed. Når du har været ledig i 410 timer, overtager jobcenteret kontakten og fortsætter det forløb, du har startet sammen med a-kassen.

Hvad betyder det for dig, der er medlem af Lærernes a-kasse?
Der er generelt efterspørgsel på lærere, og ledigheden er tilsvarende lav. Derfor betyder de nye regler, at de fleste ledige medlemmer af Lærernes a-kasse slet ikke når at komme i kontakt med andre end a-kassen. Langt størstedelen af vores ledige medlemmer, er allerede i job indenfor de 410 timer. For rigtig mange betyder det et farvel til dobbeltkontakten mellem jobcenter og a-kasse. Det resulterer i et mere ensrettet forløb for den enkelte, og det er en positiv udvikling.

Det er en fordel for vores medlemmer, at der fremover ikke er dobbeltkontakt med både a-kassen og jobcenteret, hvis man bliver ledig. Vi glæder os over alle forenklinger af forløbet og fortsætter med at arbejde mod et dagpengesystem, der passer til medlemmet - ikke omvendt” udtaler Morten Refskov, formand for Lærernes a-kasse.

Nytænkningen af beskæftigelsesindsatsen giver a-kassen frihed til at målrette forløb, hvor det er relevant for medlemmet, hvis medlemmet ønsker det.

Vi har samlet et overblik, hvor du kan læse om de nye regler og hvad de betyder for dig. Du finder det hele her.