Gå til indhold

Fra den 1. januar 2024 overtager a-kassen ansvaret

Vi har samlet et overblik, så du kan blive klogere på hvordan det påvirker din situation, og hvad gentænkningen af beskæftigelsesindsatsen betyder for dig.

Slut med dobbeltkontakt

Slut med dobbeltkontakt

Vi kan se frem til et forenklet forløb, for fra den 1. januar 2024, er det slut med dobbeltkontakten.

Din første ledighedsperiode er hos os. Ansvaret for hele den første tid i et ledighedsforløb lægger fremover nu hos a-a-kasserne. Det betyder, at alle samtaler i den første del af en ledighedsperiode foregår hos os.

Den er først den måned hvor du forventeligt har din 410. ledighedstime, at dit forløb overgår til jobcenteret. Størstedelen af vores medlemmer kommer i job inden de har haft 410 timers ledighed.

I dag skal dagpengemodtagere til samtaler i både jobcentre og a-kasser, der begge vejleder om jobsøgning, rettigheder og pligter. Samtidig er der 4 forskellige typer af samtaler, der har hver deres formål. Fra et medlemsperspektiv, kan det virke forvirrende og overbureaukratisk, at møderne er opdelt mellem a-kassen og jobcenteret. Det kan også være svært at gennemskue hvad de forskellige samtaletyper indebærer.

For medlemmer i Lærernes a-kasse betyder nytænkningen, at langt de fleste, der er ledige, kan vinke farvel til jobcentret, for størstedelen af vores ledige medlemmer, når at komme tilbage i job inden de har været ledige i 410 timer.

Fokus på målrettede aktiviteter

Fokus på målrettede aktiviteter

De nye regler betyder, at hvis a-kassen sammen med medlemmet vurderer, at et kursus, opkvalificering, praktik eller andet forløb vil gavne medlemmets muligheder for at komme i job inden for de første 3 måneder af en ledighedsperiode, sender a-kassen en indstilling om det til jobcentret.

Hvis jobcentret afviser a-kassens indstilling, skal det begrundes over for både medlemmet og a-kassen

Samme trygge hænder

Samme trygge hænder

Nytænkningen af beskæftigelsesindsatsen giver os frihed til at målrette forløb, hvor det er relevant for dig i dit ledighedsforløb. Det betyder, at du er i samme trygge hænder som før, med dit personlige hold af konsulenter, der forstår din situation og din faglighed.

Hold dig opdateret på reglerne

Nytænkning af beskæftigelsesindsatsen, der træder i kraft 1. januar 2024, er en del af en større politisk aftale. Aftalen indebærer også nye regler for beskæftigelsesindsatsen. Mange af de regler trådte allerede i kraft 1. maj 2023.

I den anledning inviterede vi til et webinar. Du kan stadig se hele webinaret og læse om de regler, der trådte i kraft 1. maj 2023.

Læs her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få nyt fra din a-kasse direkte i din indbakke.

Læs mere og tilmeld dig