Gå til indhold
18. marts 2024

Vikarmatch hjælper med at nå bredere ud til de helt rigtige vikarer

At finde den rette vikar når behovet opstår, kan både være en langsom og stresset proces. Med Vikarmatch har MIN Friskole i Ørum, sluppet for at bruge overflødig tid, og i stedet kunnet finde tryghed med de helt rette kandidater til stillingen.

På mindre skoler kan det være svært at nå de rette kandidater, når der opstår akut behov for en vikar. Det er en situation, hvor der hurtigt kan opstå panik, og hvor skemalægning kan blive problematisk. På MIN Friskole i Ørum har skoleleder Michael Christiansen gjort brug af Vikarmatch for at lette processen, når behovet opstår. 

Da en lærer måtte gå på tidlig barsel, opstod behovet for en vikar med de helt rigtige kvalifikationer, der kunne træde til med det samme. Michael Christiansen fortæller, at han endte med ikke at lægge et jobopslag op, da han læste om Vikarmatch i et nyhedsbrev fra Lærernes a-kasse. 

”Jeg tænkte, det var et forsøg værd, og da jeg så prøvede det første gang gik det sindssygt hurtigt,” fortæller han, ”Jeg fik svar på min henvendelse allerede samme eftermiddag, og kunne invitere til samtale dagen efter.” 

Allerede med den første kandidat var der så god kemi, at Michael Christiansen vidste, det var det rigtige valg. 

”Det var også en kandidat med de helt rigtige fag, så der var ingen tvivl om, at det var et godt match,” fortsætter han, ”Og da barselsvikariatet var overstået, var vi blevet så glade for vikaren, at vi valgte at tilbyde vedkommende en fastansættelse. Så det var alt i alt en perfekt oplevelse.” 

Ro i planlægning 

Med Vikarmatch oplever Michael Christiansen at kunne nå længere og bredere ud for at finde de rigtige kandidater, når behovet opstår. 

”Når man er en lille skole, der også ligger ude på landet, kan det tage lang tid at finde nogen med kort varsel. Specielt en kandidat der allerede bor i området,” forklarer han, ”Derfor giver det en ro at vide, at job- og karrierekonsulenten i Lærernes a-kasse har overblik over hvem, der har de rette kvalifikationer, vi har brug for.” 

Michael fortsætter, ”Det gør det også meget nemmere planlægningsmæssigt. Før skulle jeg sortere i bunker af ansøgninger, hvor ikke alle havde de linjefag, vi søgte. Begge gange vi har brugt Vikarmatch, har jeg stået med en vikar klar indenfor en uges tid.” 

Erfaring giver trygge rammer 

For at finde et perfekt Vikarmatch er der mange faktorer, der kan tages til overvejelse. For Michael Christiansen betød det meget at finde kandidater med erfaring, som hurtigt kunne tage over. 

”Vi er stadig en forholdsvist ny skole, så det er vigtigt for os at skabe et stærkt og trygt fællesskab,” siger han, ”Så for os er det lige så vigtigt at få en kandidat med et åbent sind og gåpåmod, som det er at fagene er i orden.” 

Michael Christiansen beskriver Vikarmatch som hurtigt, nemt, og er glad for den positive dialog, han har haft i begge situationer, hvor de har søgt vikarer. 

”Det er et virkelig godt værktøj, der kan målrette søgningen meget mere, og forhindre at man bruger en masse tid man ikke har,” fortæller han, ”Især for os og andre skoler udenfor København. Jeg er sikker på, at jeg vil benytte mig af det igen i fremtiden, og jeg vil helt klart opfordre andre ledere til at prøve det af.” 

I Lærernes a-kasse formidler vi hver måned mange vikariater. Får du brug for en vikar, så kontakt Lærernes a-kasse, så finder vores job- og karrierekonsulenter kandidater, der har de rigtige kvalifikationer til dit vikariat. 

Lyder det som noget for dig?