Gå til indhold

Jobsøgningsstrategier

I en jobsøgningsproces er motivation grundlæggende. Du er altid velkommen til at sparre med os i forhold til motivation i din jobsøgning.

Du kan også booke vores workshop, motivation og demotivation i jobsøgning.

Book workshop

Det er også vigtigt med struktur og planlægning af din jobsøgning. Det kan for eksempel være bestemte tidspunkter, du arbejder på dine ansøgninger eller hvornår på ugen, du sender dine ansøgninger afsted. Man skal ikke undervurdere, hvordan planlægning kan assistere en i jobsøgningsprocessen. Måske fungerer det for dig at lave en plan for din uge. Her kan du både planlægge, hvornår og hvilke jobs du vil søge, men også andre ting, der kan motivere dig i din jobsøgning. Det kan for eksempel være at række ud til dit netværk, spise frokost med en gammel kollega eller studiekammerat.

Husk også at planlægge med dig selv. Gør noget for dig selv hver dag, som kan motivere dig og giver dig energi.

Liste med tips og tricks til hvad du også kan gøre i din jobsøgning:

  • Husk ikke kun at søge drømmejobbet. Det vil sige, at du skal huske at søge bredt. Måske får du nogle erfaringer og kompetencer, som du aldrig havde regnet med.
  • Brug dit netværk. Ræk ud til gamle studiekammerater, kollegaer eller venner som måske kender til drømmejobbet.
  • Optimér din digitale jobsøgning. Opdater eller opret din LinkedIn profil. Find ud af hvilke informationer, der lægger om dig på internettet og gør dit online univers mere attraktivt for fremtidige arbejdsgivere.
  • Aflever dine ansøgninger personligt eller ring til skolen, når du har sendt din ansøgning. Sæt dig selv på kortet og sæt ansigt på dig selv overfor en fremtidig arbejdsgiver.
  • Følg op på dine ansøgninger. Det kan både være, hvis de ikke har været så hurtige til at melde retur. Men det kan også være, at stillingen er blevet besat. I det tilfælde kan du spørge til, hvad der gjorde, at netop den person fik jobbet.

Har du brug for sparring til dine jobsøgningsstrategier, så ring til os på 70 10 00 18. Vi sidder klar til at rådgive dig.