Gå til indhold

Kollektiv ferie

I folkeskolen og på de frie skoler holder arbejdspladsen kollektivt ferielukket. Det har arbejdsgiveren ret til ifølge ferieloven. Det betyder, at arbejdspladsen i fire uger hvert år holder ferielukket.

Kollektiv ferie

I folkeskolen ligger tre til fire af ugerne i sommerferien. På nogle skoler ligger én af ugerne enten i efterårs- eller vinterferien. De frie skolers kollektive ferie ligger de sidste 18 hverdage i juli og de to først hverdage i august.

Hvis du mangler dækning til feriedage i den kollektive ferie, har du mulighed for at søge om dagpenge.

Manglende feriedage til den kollektive ferie kan blandt andet skyldes, at du har skiftet arbejde, været ledig eller er nyuddannet.

Du kan søge om dagpenge under den kollektive ferielukning, hvis:

  • Du har ret til dagpenge
  • Du har brugt dine feriedage, som du har optjent gennem din nuværende/tidligere arbejdsgiver. Du kan tjekke din feriekonto på borger.dk og se, om du har feriedage tilovers fra en tidligere arbejdsplads
  • Du har brugt dine feriedagpenge, som du har optjent ved at være på dagpenge eller barselsdagpenge

Hvis du modtager dagpenge under kollektiv ferielukning, skal du stå til rådighed på arbejdsmarkedet i hele perioden. Det betyder, at du skal være meldt ledig på Jobnet, og opholde dig i Danmark. Du skal også indsende en ledighedserklæring, udfylde et dagpengekort og oprette et CV. Du har mulighed for at søge om mindre intensiv indsats gennem jobcenteret. Mindre intensiv indsats betyder, at du kan blive fritaget fra jobsøgning og møder i a-kassen og jobcenteret.

Hvis du er i tvivl om, hvilken mulighed der er bedst for dig, eller om du skal søge om dagpenge under den kollektive ferielukning, så ring til os på 70 10 00 18.

Vi sidder klar til at rådgive dig.