Gå til indhold

Studiemedlemsskab. Det er gratis.

Som studiemedlem i Lærernes a-kasse sikrer du dig økonomisk tryghed fra den dag, du er færdiguddannet.

Bliv gratis studiemedlem i Lærernes a-kasse senest 1 år før, du afslutter din uddannelse og få dagpenge fra dagen efter, du har modtaget din afsluttende karakter.

Er du ikke meldt ind, senest 1 år før du afslutter din uddannelse, vil der være en karensperiode på 1 måned, før du kan få dagpenge efter, du har modtaget din afsluttende karakter.

Studiemedlemskab

5 års gratis studiemedlemsskab

Du kan trygt melde dig ind hos os, når du starter på din uddannelse. Vi sørger for at gøre dit medlemskab aktivt, når du har 1 år tilbage af din studietid. På den måde opbruger du ikke din ret til 5 års gratis studiemedlemskab, hvis du skulle vælge at forlænge eller skifte dit studie. Du får til gengæld mulighed for at gøre brug af alle vores tilbud til dig gennem hele din studietid.

Og du har mulighed for at få dagpenge dagen efter, du afslutter din uddannelse.    

Bliv medlem nu

Studerende over 30 år skal betale kontingent

Er du fyldt 30 år, eller fylder du 30 år under din uddannelse, skal du ifølge lovgivningen betale kontingent for dit medlemskab. Du har mulighed for at søge om at blive deltidsforsikret, hvilket betyder at kontingentet nedsættes under din uddannelse. Når du afslutter din uddannelse, ændres dit medlemskab til fuldtidsforsikret, og derefter skal du betale fuldt kontingent.

Du har mulighed for at blive fritaget for at betale kontingent, hvis du er dagpengeberettiget, da du påbegyndte din uddannelse og betaler til efterlønsordningen. Kontakt os på 70100018 og hør mere.

Mindre end 1 år til endt uddannelse?

Er der mindre end 1 år til din uddannelse ender, og har du glemt at melde dig ind? I det tilfælde vil du få en karensperiode på max 1 måned. Det kan stadig være en god idé at melde dig ind, så snart du husker det. Hvis du for eksempel melder dig ind som studiemedlem d. 20-06-2023, og bliver færdig med din uddannelse d. 15-06-2024, vil karensperioden kun være 5 dage. Det betyder, at du potentielt vil gå glip af dagpenge de først 5 dage som nyuddannet i stedet for at få en karensperiode på 1 måned.

Orlov eller ændringer i din uddannelse

Sker der ændringer i din uddannelse, som for eksempel barselsorlov på barselsdagpenge eller du vælger at stoppe uddannelsen, vil betingelserne for dit medlemskab ændre sig. Du vil blandt andet skulle betale fuldt kontingent. Kontakt os derfor inden, så vi kan vejlede dig i forhold til dine muligheder om dit medlemskab.

Hvis du allerede er stoppet på din uddannelse, bedes du kontakte os på 70100018 for at få vejledning ud for din konkrete situation. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Hvor meget må du tjene som gratis studiemedlem?

Ifølge lovgivningen må du maksimalt tjene op til 294.806 kr. (2024) om året før skat for at være berettiget til at være gratis studiemedlem i en a-kasse. Kommer du til at tjene mere end det, skal du betale kontingent for dit medlemskab. Al skattepligtig indkomst du har haft, efter du er meldt ind i a-kassen, tæller med som indkomst. Det vil sige SU, løn, legater, honorarer etc. Det der ikke tæller med, er renter, lån, og lignende.